Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaan krijgt het minst aantal verlofdagen ter wereld

"All work and no play makes Jack a dull boy", luidt het gezegde wel eens in de VS. En daar kan de gemiddelde Amerikaan over meespreken: ze krijgen amper twee weken verlof per jaar, wat in schril contrast staat met Australiërs en Brazilianen die elk jaar meer dan een maand vrij krijgen. Sterker, heel wat Amerikanen 'durven' niet eens al hun vakantiedagen op te gebruiken, uit vrees om ontslagen te worden.

 1. Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispelturig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”
  Play

  Biden ontmoet Poetin vanmiddag: “Trump was wispeltu­rig, maar Biden en Poetin zitten echt onder het vriespunt”

  Vanmiddag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een gesprek met zijn Russische collega Vladimir Poetin. Het wordt wellicht het spannendste moment van Bidens trip door Europa. “Er staan een hele reeks thema’s op de agenda, waardoor de ontmoeting makkelijk vier tot vijf uur zal duren”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Carolien van Nunen vanuit Genève, waar de ontmoeting plaatsvindt.
 2. 
HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter?
  51

  HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetbal­lers knielen voor Black Lives Matter?

  American Football-speler Colin Kaepernick was in 2016 de eerste die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied als protest tegen het politiegeweld en de discriminatie van zwarte mensen in zijn land. Vandaag, vijf jaar later, blijven Europese voetballers voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën gaan tijdens het EK. Ook ons land doet vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat vind jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden?