Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Amerikaan komt om in brandende Tesla “omdat automatische deurgrepen dienst weigerden”

Een Amerikaanse anesthesist is op een vreselijke manier aan zijn einde gekomen in zijn droomauto, een blauwe Tesla Model S. Omar Awan crashte in februari tegen een palmboom in Zuid-Florida, waarna de batterij van zijn wagen in brand schoot. De automatische deurgrepen van de Tesla kwamen niet tevoorschijn, waardoor een agent ter plaatse de bestuurder niet kon bevrijden. Awan is leven verkoold. Dat blijkt uit de klacht die de familie deze maand indiende.

26 reacties

 • Hendrik Patyn

  2 jaar geleden
  Mijn wagen opent zijn deuren automatisch bij een ongeval, maar ja daar zal die "revolutionaire Musk" niet aan hebben gedacht.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Iedere moderne wagen sluit na wegrijden tegenwoordig en is uitgevonden om carjacken tegen te gaan ,doch bij aanrijding (zelfs in kanaal rijden) water zou de wagens zich automatisch moeten ontgrendelen.Ook is deze functie dmv een toets in de wagen ongedaan te maken ,niet iedereen heeft graag dat de wagen gesloten is tijdens rijden.Blijkbaar zijn ze bij Tesla "vergeten" deze functie's in te bouwen.
 • Lars Heykers

  2 jaar geleden
  Bij eender welke wagen krijg je de deur niet zomaar open bij een zware crash. Hulpdiensten moeten de ramen inslaan en van binnenuit de deur openen, als dat niet lukt de wagen openknippen... Valt niet te wijten aan Tesla, maar aan de hulpdiensten.
 • Marc Van Ursel

  2 jaar geleden
  Wel commentaar hoe onveilig de wagen is maar ze weten niet eens dat Tesla's een manuele ontgrendeling van de deuren heeft die je kan gebruiken in geval van nood. En ze weten evenmin hoeveel andere merken in de fik gaan. In 2008, dus nog voor dat Tesla auto's maakte, waren er in Amerika op de snelwegen 172.500 autobranden waarbij 350 doden en 850 gewonden vielen. Sinds 2013 hebben 20 Tesla's vuur gevat.
 • Hans Schoen

  2 jaar geleden
  De duizenden doden dit jaar in andere wagens gaan we effe negeren zeker?
 1. Noorwegen voert gasleveringen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstijgingen halt toe te roepen?

  Noorwegen voert gasleverin­gen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstij­gin­gen halt toe te roepen?

  Noorwegen, de op één na grootste leverancier van aardgas aan Europa, trekt de productiebeperkingen voor twee gasvelden op, in een poging om de grote energiecrisis in Europa te verzachten. De Noorse energiereus Equinor heeft maandag laten weten dat de productie van Troll, de grootste gasontginningssite van Noorwegen, vanaf 1 oktober gedurende twaalf maanden met 3 procent verhoogd kan worden, onder nieuwe goedgekeurde vergunningen. Eenzelfde extra productie wordt ook mogelijk gemaakt voor het gasveld Oseberg.