De Overture-vliegtuigen van Boom kunnen 65 tot 80 reizigers vervoeren aan 2.100 kilometer per uur. Dat is twee keer zo snel als de snelste conventionele vliegtuigen die op dit moment worden ingezet.
Volledig scherm
De Overture-vliegtuigen van Boom kunnen 65 tot 80 reizigers vervoeren aan 2.100 kilometer per uur. Dat is twee keer zo snel als de snelste conventionele vliegtuigen die op dit moment worden ingezet. © AP

American Airlines bestelt 20 supersonische vliegtuigen: van Londen naar Miami in minder dan 5 uur

Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft 20 supersonische vliegtuigen besteld bij de Amerikaanse constructeur Boom. De vliegtuigen zouden vanaf 2029 ingezet kunnen worden, een kwarteeuw na de stopzetting van de mythische Concorde.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Zijn de piloten van Brussels Airlines de kneusjes geworden van de luchtvaartsector? “Zelfs bij Ryanair verdienen ze meer”
  PREMIUM

  Zijn de piloten van Brussels Airlines de kneusjes geworden van de luchtvaart­sec­tor? “Zelfs bij Ryanair verdienen ze meer”

  De piloten bij Brussels Airlines zijn ontevreden over de hoge werkdruk en hun loon dat niet volledig geïndexeerd wordt. Maar hoeveel verdienen de piloten er tegenwoordig, vergeleken met andere maatschappijen? “Ja, bij KLM verdienen piloten tot 6.000 euro meer en zelfs bij Ryanair ligt het loon hoger. Maar ze mogen niet vergeten: Brussels Airlines is nog niet uit zwaar weer”, klinkt het.
 3. ‘Schiphol, kluchthaven.’ Wat loopt er fout op de luchthaven die vroeger de beste van Europa was?
  PREMIUM

  ‘Schiphol, kluchtha­ven.’ Wat loopt er fout op de luchthaven die vroeger de beste van Europa was?

  Het is overal druk op Europese luchthavens, maar nergens is de chaos zo groot als op Schiphol. Al dagen staan er ellenlange wachtrijen en KLM stuurde gisteren maar liefst 42 lege vliegtuigen terug om de boel er niet nog meer “op te stoppen”. Wat is er aan de hand op de luchthaven die al meermaals verkozen werd tot beste van Europa? “Dit trekt niemand voor de zomer recht.”