Het logo van Amazon.
Volledig scherm
Het logo van Amazon. © AFP

Amazon vervolgd voor “stelen” fooien bezorgers

De procureur van de Amerikaanse stad Washington heeft een klacht ingediend tegen Amazon. Het retailbedrijf zou niet eerlijk geweest zijn over de bestemming van fooien die consumenten gaven voor de bezorging van hun bestelling. Vorig jaar ging Amazon al akkoord om 62 miljoen dollar te betalen in een schikking over de kwestie, maar procureur Karl Racine wil dat het bedrijf nog beboet wordt voor de praktijk.

 1. Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”
  PREMIUM
  9

  Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”

  Turks president Erdogan rees naar de macht in 2003, in de nasleep van een zware aardbeving in 1999. Hij zou de zaken anders doen. Ondertussen schat de WHO dat de dodentol van de aardbeving van maandagochtend kan oplopen tot boven de 20.000. Bovendien kampt Turkije met een zware economische crisis. Overleeft Erdogan de Turkse verkiezingen van mei? Is hij verantwoordelijk voor deze ramp? “De volkswoede kan zich tegen hem keren”, zegt Turkije-expert Dirk Rochtus (KU Leuven).
 2. HET GROTE PAKJESONDERZOEK. Wat loopt er allemaal fout bij onze bestellingen? “IPhone gekregen én terugbetaald”
  PREMIUM

  HET GROTE PAKJESON­DER­ZOEK. Wat loopt er allemaal fout bij onze bestellin­gen? “IPhone gekregen én terugbe­taald”

  Een babyjurkje van amper één cent kunnen we gratis laten bezorgen uit China én terugsturen. Een iPhone die zogezegd nooit is afgeleverd, wordt zonder controle een tweede keer opgestuurd of terugbetaald. En dat alles onder de ogen van de grote webwinkels. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met VTM Nieuws en HLN, legt pijnlijke conclusies bloot bij onze bestellingen.