Veel producten die worden weggegooid zitten nieuw in de verpakking, stelt ITV News.
Volledig scherm
Veel producten die worden weggegooid zitten nieuw in de verpakking, stelt ITV News. © ITV News

“Amazon vernietigt jaarlijks miljoenen nieuwe producten”

Webwinkel Amazon vernietigt in het Verenigd Koninkrijk alleen al jaarlijks miljoenen nieuwe en vrijwel nieuwe producten. Dat bericht de Britse zender ITV dat over in het geheim gefilmde beelden uit een Amazon-distributiecentrum in het Schotse Dunfermline beschikt. Amazon heeft in totaal 24 distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk.

17 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Er zijn wel degelijk economische alternatieven denkbaar die haalbaar zijn. Nu ziet men groei als meer omzet en meer winst. En hoe groter de winstmarge - dus hoe groter de kloof tussen kwaliteit en prijs - hoe meer financiële (nep)groei. Maar meer kwaliteit en meer duurzaamheid is ook een vorm van groei. En als dat dan opnieuw gekoppeld wordt aan het besef dat een economie er is om behoeften te bevredigen en niet omgekeerd dan wordt dat een heel ander economisch model dan het verziekte van nu.
 • Dirk Seye

  1 maand geleden
  Wij laten ons wel een schuldgevoel aanpraten om het klimaat te redden. Wij zullen wel afval sorteren en met elektrische ondeugdelijke hyperommel rondrijden. Een e-bike b.v gaat hooguit 10 jaar mee en daarna is de technologie van de accu zo gedateerd dat je het ganse zaakje op de schroothoop kunt achterlaten. Oma's fiets is 65jaar oud en kan onbeperkt hersteld worden dmv standaard onderdelen. Verleden tijd. Dus fake groene technologie en productie voor de vuilbak is de regel.
 • pieter jansens

  1 maand geleden
  constante groei is een vereist om ons economisch model in stand te houden, en dat is het grote probleem. Zeker met slinkende rijkdommen in het westen en dalende geboortecijfers gaat dit model steeds meer onder spanning komen te staan en uiteinelijk wel moeten instorten. De chaos die we dan gaan doormaken zal ongekend zijn, daar zal corona klein bier tegen zijn. probleem is dat er geen enkel economisch alternatief is dat functioneert... . Ook ecologisten kunnen geen sluitend model voorstellen.
 • Marc Verdonck

  1 maand geleden
  Zeer tevreden over Amazon en veel goedkoper dan bij andere online winkels.
 • Jef Belmans

  1 maand geleden
  Ik kocht iets bij Wish en bij aankomst bleek het niet echt wat ik verwacht had. Een mailtje en een week later stond het geld, toch 35€, op mijn rekening. Terug sturen was niet nodig, hou het maar. Intussen, door het verhaal al eens te vertellen, ken ik mensen die dat regelmatig zo doen met een artikel dat wel beantwoord aan hun verwachtingen.