Alsof coronavirus niet bestaat: immense massa op muziekfestival in Chicago, experts vrezen voor stortvloed aan besmettingen

In de Amerikaanse stad Chicago vond dit weekend het vierdaagse muziekfestival Lollapalooza plaats. Dat trok maar liefst 100.000 bezoekers per dag en het leek er wel alsof het coronavirus nog maar een verre herinnering was, ondanks de stijgende coronacijfers in de Verenigde Staten. Beelden tonen hoe tienduizenden mensen dicht op elkaar gepakt staan en er amper een mondmasker te bespeuren is. Experts vrezen dan ook dat er de komende weken een opstoot in het aantal nieuwe besmettingen te zien zal zijn.

63 reacties

 • Bertrang Russell

  2 maanden geleden
  Niet gevaccineerden kiezen er zelf voor... . Zolang het gezondheidssysteem niet overbelast wordt moeten we hen dankbaar zijn om groepsimmuniteit te versnellen.
 • RENE LENAERTS

  2 maanden geleden
  Hoe definieer je "pret maken"? Dit is duidelijk meer dan gezellige drukte; het is waanzin, zelfs zonder coronadreiging. Van Woodstock vond ik dat destijds trouwens ook.
 • Chris Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Ook jongeren kunnen long Covid krijgen. Iedereen zijn keuze in de US, geen reflex om kwetsbaren te beschermen, ikke eerst. Dan ben ik blij met onze aanpak en een ongelofelijke bewondering voor onze jongeren, hoe die solidair zijn geweest. En zoveel kritiek gekregen, onterecht. Bedankt jongeren!
 • Hans Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat we zoiets terug meer gaan zien. Ik heb me niet laten vaccineren om verder als een monnik opgesloten te zitten. Ik vind dat het tijd wordt dat iedereen voor zichzelf uit moet maken welk risico hij neemt.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  @ Bart Van Landeghem. Volgens u gaat het in Florida prima met een oudere bevolking en zonder maatregelen. Dan moet u eens corona USA googelen en Florida bekijken. Met een bevolking van ongeveer 22 miljoen mensen ( België x 2 ) sterven er dagelijks ongeveer 100 mensen. Op 31 juli bvb 108 doden en meer dan 30000 besmettingen. De ziekenhuizen liggen bomvol. Stop met fake news aub.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.