Dontae Sharpe bij zijn vrijlating in 2019.
Volledig scherm
Dontae Sharpe bij zijn vrijlating in 2019. © AP

Alsnog volledige gratie voor man die 26 jaar onschuldig in cel zat

Dontae Sharpe heeft vannacht dan eindelijk ‘een volledige gratie’ gekregen. De Amerikaan zat 26 jaar in de cel voor een misdaad die hij niet had begaan. Sharpe kan aanspraak maken op een schadevergoeding van ongeveer 650.000 euro van de staat voor zijn onterechte veroordeling. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. South Carolina wil gevangenen in dodencel laten kiezen tussen elektrische stoel en vuurpeloton

  South Carolina wil gevangenen in dodencel laten kiezen tussen elektri­sche stoel en vuurpelo­ton

  De Amerikaanse staat South Carolina wil ter dood veroordeelde gevangenen drie opties voorleggen voor hun executie: een dodelijke injectie, de elektrische stoel of het vuurpeloton. Dat wetsvoorstel - een initiatief van Republikeinse senatoren - komt er omdat in de staat al bijna tien jaar geen executies meer hebben plaatsgevonden, aangezien het middel voor de toediening van dodelijke injecties niet meer beschikbaar is. Critici verwijten de Republikeinen, die zopas een strenge abortuswet invoerden, dat ze er een dubbele moraal op nahouden.
 1. Rapport over Britse 'partygate' wordt woensdag nog verwacht, Johnson zegt dat hij niet van plan is ontslag te nemen
  Play

  Rapport over Britse 'partygate' wordt woensdag nog verwacht, Johnson zegt dat hij niet van plan is ontslag te nemen

  Een belangrijk rapport over de feestjes waarop Brits overheidspersoneel coronaregels zou hebben overtreden, wordt woensdag nog verwacht. De Britse premier Boris Johnson gaf vanmiddag in het parlement alvast aan dat hij niet van plan is om zijn ontslag in te dienen naar aanleiding van de heisa rond ‘partygate’. Verder zei hij enkel dat hij “geen commentaar” mag geven op het onderzoek.