Verkoolde ruïnes van gebouwen in de stad Serhiyivka.
Volledig scherm
Verkoolde ruïnes van gebouwen in de stad Serhiyivka. © ANP / EPA

“Als Rusland niet kan winnen op het slagveld, doden ze burgers”: dodenaantal bij Russische raketaanvallen op stad bij Odesa loopt op

Minstens 21 mensen, onder wie twee kinderen, zijn omgekomen bij de raketaanvallen van gisteren. Twee Russische raketten raakten een flatgebouw en een recreatiecentrum in de buurt van Odesa. “Er woonden gewone mensen, burgers”, verklaarde Oekraïens president Volodymyr Zelensky eerder al in een videoboodschap. De aanval wordt door de Oekraïense autoriteiten geïnterpreteerd als vergelding voor de Russische troepen die een dag eerder van Slangeneiland waren verdreven. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.