De bekende Turkse journaliste Sedef Kabaş.
Volledig scherm
De bekende Turkse journaliste Sedef Kabaş. © RV

“Als rund paleis binnengaat wordt het een stal”: Turkse journaliste opgepakt nadat ze president Erdogan beledigde

De bekende Turkse journaliste Sedef Kabaş is in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze tijdens een televisie-uitzending president Recep Tayyip Erdogan beledigd zou hebben. Dat maakte haar advocaat bekend.

  1. Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

    Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

    Een zeer zeldzame Chinese vaas uit de achttiende eeuw is verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen Britse pond (omgerekend zo’n 1,8 miljoen euro). De vader van de eigenaar had het unieke stuk in de jaren tachtig gekocht voor “ongeveer honderd Britse pond”. Jarenlang stond de vaas gewoon als decoratie in de keuken van de zoon, die geen idee had wat voor een bijzonder object hij in huis had.
  2. Werknemer van Amerikaanse noodcentrale die ophing tijdens oproep schietpartij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Werknemer van Amerikaan­se noodcentra­le die ophing tijdens oproep schietpar­tij in Buffalo riskeert ontslag: “Ze liet me achter om te sterven”

    Een hulpverlener van de Amerikaanse noodcentrale is geschorst en wordt mogelijk ontslagen nadat ze ophing tijdens een noodoproep van een supermarktwerknemer in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), waar zaterdag een dodelijke schietpartij plaatsvond. De manager van de supermarkt ‘Tops Friendly Market’, Latisha, vertelde aan de krant ‘The Buffalo News’ dat ze fluisterde aan de telefoon uit vrees dat de schutter, de 18-jarige Payton Gendron, haar zou horen. De hulpverlener maakte zich kwaad omdat Latisha “te stil praatte” en hing vervolgens op.