Israëlische betoger met een masker van premier Benjamin Netanyahu en de tekst "het feest is over" op het T-shirt
Volledig scherm
PREMIUM
Israëlische betoger met een masker van premier Benjamin Netanyahu en de tekst "het feest is over" op het T-shirt © AFP

Als omkopen en oorlog voeren niet meer helpen: Israëlische premier Netanyahu op weg naar de uitgang

In Israël is het einde van een tijdperk in zicht. Er wordt daar een regering gevormd zonder Benjamin Netanyahu, de langstzittende premier in de geschiedenis van het land. Die had gerekend op nieuwe verkiezingen, wat mogelijk heeft bijgedragen tot de oorlog van vorige maand, met 269 doden. Zijn tegenstanders hebben één zaak gemeen.

 1. "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"

  "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtof­fers gevallen"

  Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Buitenlandministers VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tête-à-tête

  Buitenland­mi­nis­ters VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tê­te-à-tê­te

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian zullen elkaar vandaag in New York treffen voor een tête-à-tête. Dat heeft een Amerikaanse topverantwoordelijke gezegd. De ontmoeting komt er één dag nadat de presidenten van beide landen een gezamenlijke verklaring aflegden om een einde te maken aan de crisis tussen Parijs en Washington.