EPA
Volledig scherm
© EPA

“Als het meezit is het schip in Suezkanaal na het weekend los”

Als het meezit kan het grote containerschip dat vastzit in het Suezkanaal na het weekend weer vrij komen. Dat heeft topman Peter Berdowski van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis gezegd in het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur. Boskalis is met dochterbedrijf Smit Salvage ter plaatse om te helpen bij het losmaken van het 400 meter lange schip.

20 reacties

 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Hopen dat het lukt zonder beschadiging top aan de mannen die ermee bezig zijn !
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Frans Peeters op zulke schepen is er altijd een backup als iets uitvalt neemt er automatisch een andere motor over ,er zijn motoren aan boord en boegschroeven ,generatoren ,noodgeneratoren ,pompen noem maar op .waarschijnlijk een navigatie fout van de loods te samen met een black-out en hevige wind . De kapitein is er juist bij om alles 100 % te doen functioneren maar mag geen bevelen geven het is de loods die de beslissingen neemt ,De kapitein is wel verantwoordelijk als er iets verkeerd gaat
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 jaar geleden
  The Ever Given, wordt beheerd door de in Taiwan gevestigde Evergreen Marine, maar is het eigendom van het Japanse bedrijf Shoei Kisen Kaisha Ltd. Nippon Salvage Co. uit Japan (Anno 1893) zijn al ter plaatse. Smit is ook ingehuurd om alleen maar hulp en ondersteuning aan de Japanners te geven..
 • carine page

  2 jaar geleden
  Zo zie je maar hoe STERK de natuur is...
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Het Suez kanaal onder bewaking zetten van Franse,Engelse en Amerikaanse militairen,Sleepdiensten en pilots alleen van die 3 landen,Egypte eruit gooien,betaal hun een faire commissie,maar verder blijven ze uit de buurt.