Een SDF-strijder houdt toezocht op de Turkse grens.
Volledig scherm
Een SDF-strijder houdt toezocht op de Turkse grens. © EPA

Alles wat je moet weten over de Turkse inval in Syrië

De Turkse president Erdogan maakte gisteren bekend dat zijn troepen Noord-Syrië zijn binnengevallen. Het was een inval die eraan zat te komen, mede mogelijk gemaakt door president Trump die de aanwezige Amerikaanse militairen heeft teruggetrokken. 

23 reacties

 • diane colman

  2 jaar geleden
  Ja Europa investeert liever in de E.G om duurbetaalde afgevaardigden aan te stellen van zijn lidstaten maar noppes voor de verdediging.... integendeel ze houden zich koest en willen niet aanvaarden dat Erdogan een stok achter de deur heeft met de vreemdelingen die hij "bijhoudt" mits betaling, voor Europa. De overbevolking breekt uit en wij zijn de dupe want VN en NATO stellen niets voor.
 • jef brosens

  2 jaar geleden
  tja mensen , dat is nu politiek op zijn smerigst . Erdogan gaat zijn land een stukje groter maken , en de echte problemen waar iedere turk mee kampt worden naar de achtergrond geduwd . een win win voor den opperturk.
 • Luke Vincke

  2 jaar geleden
  Het volk is ook nooit content. Als de Amerikanen een land binnenvallen of bombarderen zijn ze schurken. Als ze zich nadien terugtrekken uit een land zijn het ook bandieten; En dan beweert dat zelfde "volk" dat ze zelf alles beter zouden kunnen dan die "stomme politici" !
 • Christiane Van Croonenborch

  2 jaar geleden
  Elk land heeft dat recht Miles tot aan je grens maar niet verder Zou wat worden moest iedereen een bufferzone willen aanleggen ter verdediging ; Plus de Koerden hebben geen luchtmacht !!
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Blijf weg uit Turkije en ga op verlof naar Griekenland! Daar zullen ze de toeristen wel in de watten leggen!
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten