Is de Zweedse hoofdstad Stockholm een tikkende tijdbom? De groeiende ongelijkheid heeft al tot geweldddadige protesten geleid.
Volledig scherm
Is de Zweedse hoofdstad Stockholm een tikkende tijdbom? De groeiende ongelijkheid heeft al tot geweldddadige protesten geleid. © AFP

Alles voor de kameraden: maak kennis met militant links in Zweden

Overal in Europa winnen populistische partijen aan populariteit. Maar in Zweden heeft de opkomst van rechts een wel heel frappante tegenbeweging op de been gekregen: het Revolutionair Front. Alternatief nieuwsplatform VICE trok op pad en vond kameraden met messen.

 1. Vlaams Belang, Front National en Geert Wilders geloven in Europese fractie

  Vlaams Belang, Front National en Geert Wilders geloven in Europese fractie

  Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans, Marine Le Pen van het Front National, de Nederlander Geert Wilders (PVV), Harald Vilimsky van de Oostenrijkse FPÖ en Matteo Salvini van de Italiaanse Lega Nord hebben woensdag een druk bijgewoonde persconferentie georganiseerd in het Europees Parlement in Brussel. De vijf eurokritische partijen werken aan een gemeenschappelijke parlementsfractie, maar moeten hun alliantie nog met partijen uit minstens twee andere landen aanvullen om aan alle voorwaarden te voldoen. Ze hebben er alle vertrouwen in dat dat zal lukken.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen