Het World Economic Forum (WEF) komt deze week samen in het Zwitserse Davos, na verschillende door corona afgelaste edities.
Volledig scherm
PREMIUM
Het World Economic Forum (WEF) komt deze week samen in het Zwitserse Davos, na verschillende door corona afgelaste edities. © Photo News

Allerrijksten nog rijker dankzij corona en oorlog in Oekraïne: “Arm zijn was nog nooit zo duur”

Deze week komen de rijken der aarde voor het eerst in drie jaar weer bij elkaar op het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Ongetwijfeld een feestelijk weerzien, want de rijken zijn de afgelopen jaren duizenden miljarden rijker geworden door corona en de oorlog in Oekraïne.

  1. “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

    “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedsel­bank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

    Het was een alarmerend bericht in de krant: begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank. En dat aantal blijft stijgen, de laatste maanden zelfs met 25 procent. Tegelijk krijgen de voedselbanken sedert begin april zo’n 30 procent minder schenkingen binnen van de voedingsnijverheid. Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken vzw, vertelt hoe zo’n voedselbank werkt, wie ernaartoe kan en waar je ze vindt.