Nederland hoopt zo te vermijden dat het aantal besmettingen snel oploopt na de zomervakantie.
Volledig scherm
Nederland hoopt zo te vermijden dat het aantal besmettingen snel oploopt na de zomervakantie. © ANP

Alle Nederlanders krijgen twee gratis zelftesten voor coronavirus

BuitenlandAlle Nederlanders die dat willen, kunnen binnenkort twee gratis zelftesten bestellen. “Testen blijft belangrijk want zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus, ook als je geen klachten hebt”, aldus het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid.

7 reacties

 • van roy jozef

  3 maanden geleden
  Wat haalt dat allemaal uit als niemand de regels volgt en Nooit wordt gecontroleerd.
 • Tom De Bondt

  3 maanden geleden
  In Nederland 2.89 euro voor een zelftest in de Jumbo en dan nu nog 2x gratis. Hier 8 euro enkel in de apotheek. Mondmaskers 3,5 voor 50 in Duitsland, hier 18,50 in de supermarkt voor 50. Corona betekent niet dat het crisis is voor iedereen in Belgie...
 • Marc Van Buynder

  3 maanden geleden
  Elk land heeft zijn voordeel maar in België zijn er meer nadelen dan voordelen.
 • WILMA ULRIX

  3 maanden geleden
  En wie gaat zich zelf in vredesnaam testen, als je geen verschijnselen hebt? Niemand toch? Dus de argumentatie om de zelftesten uit te delen is van de pot gerukt!
 • Stephaan Van den Broeck

  3 maanden geleden
  Ok, dan test je jezelf en het blijkt dat je positief bent. Je moet dus in zelf-quarantaine, je gaat niet naar dat concert, je gaat niet op vakantie...of...doe je het toch? Hou je het resultaat voor jezelf en doe je toch wat je wil? We weten ondertussen allemaal dat het gezond verstand gebruiken en discipline enkel iets is voor de anderen.