Bemanningsleden voor de rechtbank in Mokpo.
Volledig scherm
Bemanningsleden voor de rechtbank in Mokpo. © REUTERS

Alle leidinggevende bemanningsleden van gezonken ferry in de cel

Alle bemanningsleden van de gezonken Zuid-Koreaanse ferry die verantwoordelijk waren voor de besturing van het schip zitten in de cel. Het openbaar ministerie liet nog eens vier bemanningsleden aanhouden, aldus de Zuid-Koreaanse zender KBS. De vijftien leidinggevende bemanningsleden van de Sewol worden aangeklaagd voor nalatigheid.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 3. 48 dode meisjes in cabine van veerboot ontdekt

  48 dode meisjes in cabine van veerboot ontdekt

  Anderhalve week na de ramp met de veerboot in Zuid-Korea wordt de dramatiek van de ondergang steeds duidelijker. Duikers vonden in een ruimte van het wrak de lijken van 48 meisjes. Ze waren samengeperst in een cabine, die eigenlijk slechts plaats bood aan 30 passagiers. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN onder aanhaling van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. De onderzoekers hebben nog bijkomende bemanningsleden van nalatigheid beticht. Tegen nog eens vier crewleden, onder hen twee technische officieren, werden arrestatiebevelen uitgevaardigd, berichtte radiozender KBS.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok