Het cruiseschip, waar een 83-jarige Amerikaanse besmet was geraakt met het coronavirus, mocht nergens aanmeren, behalve in Cambodja.
Volledig scherm
PREMIUM
Het cruiseschip, waar een 83-jarige Amerikaanse besmet was geraakt met het coronavirus, mocht nergens aanmeren, behalve in Cambodja. © AFP

Alle Belgen weer thuis van corona-cruise: twee koppels keerden gewoon met openbaar vervoer terug van luchthaven

De tien Belgen die vastzaten op het Nederlandse cruiseschip MS Westerdam, dat bijna nergens mocht aanmeren uit vrees voor het coronavirus, zijn weer thuis. Vanochtend kwamen de laatste twee aan in Schiphol. Ze werden afgehaald door een vertegenwoordiger van het Agentschap Zorg & Gezondheid. Twee koppels namen eerder het openbaar vervoer naar huis. Vreemd, maar volgens het Agentschap is de kans op besmetting uiterst miniem.

50 reacties

 • Dirk Dierckx

  1 jaar geleden
  Met dank aan onze overheid die alleen met zichzelf bezig is.
 • Bart Dekeyser

  1 jaar geleden
  Al die heisa... griep is veel dodelijker en geen haan dat daar op kraait.
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Dus op een trein kan het geen kwaad, mens dit land is echt in verval ...
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  In welke sectoren loopt het nu niet mis in dit land?
 • Pascale Simmonds

  1 jaar geleden
  Man, man toch, denk dat ze hier de aanwijzingen van de WHO zelfs niet lezen... en met de krokusvakantie voor de deur... op Zaventem hebben zetels nog geen ontsmettingsalcohol voor handhygiëne ... onvoorstelbaar toch
 1. Eén jaar na corona-uitbraak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Eén jaar na corona-uit­braak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Milaan neemt één jaar na de eerste uitbraak van corona de draad weer op. De restaurants mogen opnieuw klanten verwelkomen op hun zonovergoten terrassen. Toch is niet alles peis en vree onder de Italiaanse zon. De naschokken van de coronapandemie zijn nog steeds voelbaar, en dan met name in de portemonnee. Robin Ramaekers van VTM NIEUWS trok door de straten van Milaan en maakte de balans op.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"