REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Alle apparaten van afgelopen 20 jaar met microprocessor kwetsbaar voor aanval hackers door 'Meltdown' en 'Spectre'

iHLNAlle computerapparaten die de afgelopen tien-twintig jaar gebruik maakten van bepaalde microprocessoren, zijn kwetsbaar voor hackers. Met software zouden criminelen toegang kunnen krijgen tot bijvoorbeeld paswoorden, schrijft de Britse gespecialiseerde website The Register. Het gaat om twee ernstige problemen die de namen 'Meltdown' en 'Spectre' meekregen.

29 reacties

 • Peter Van den Branden

  5 jaar geleden
  Hahaha , de computernerdjes zijn hier duidelijk in hun nopjes :):):):)
 • James Vernailen

  5 jaar geleden
  @Jean Pollet je begon goed en dan liep het mis. Je hoeft nooit nieuwe software te kopen en al zeker geen betalende antivirus en je kan gewoon een nieuwe HDD in je laptop steken, wat RAM bijsteken en je kan weer een paar jaar voort (tenzij je CPU zo slecht is).
 • Jean Pollet

  5 jaar geleden
  ken niets van Pc Maar een ding is duidelijk 1 om de zoveel jaar een nieuwe Pc 2 regelmatig nieuwe software kopen enz Alles draait om geld
 • Marc Bohets

  5 jaar geleden
  Zijn dit en die management engine toestanden niet de ingebakken NSA en GCHQ achterpoortjes die nu bekend geraken ?
 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  Sjoemelsoftware,dient hard aangepakt te worden!
 1. Belgische onderzoekers leggen ernstig veiligheidslek in wifi bloot

  Belgische onderzoe­kers leggen ernstig veilig­heids­lek in wifi bloot

  Wifi is niet zo veilig als we denken. Ook de draadloze netwerkverbinding in ons eigen huis niet. WPA2, de wereldwijd meest gebruikte veiligheidssleutel voor wifi, is volgens Belgische computerwetenschappers kwetsbaar, wat betekent dat derden met slechte bedoelingen zouden kunnen meegluren. De potentiële gevolgen van het veiligheidslek zijn gigantisch, maar zouden kunnen verholpen worden met een software-update.