Een meisje zit voor een grote muurschildering van Freddie Gray
Volledig scherm
Een meisje zit voor een grote muurschildering van Freddie Gray © AP

Alle agenten vrijgesproken voor dood Freddie Gray, een zwarte man die nek brak tijdens aanhouding

politiegeweldNog eens drie agenten worden niet vervolgd in de zaak rond Freddie Gray, een zwarte man die overleed nadat hij op gewelddadige wijze werd opgepakt door de politie. Door dat besluit van de aanklagers wordt geen enkele van de zes betrokken agenten verantwoordelijk gehouden voor de dood van Gray.

 1. Algemene Vergadering VN vraagt einde te maken aan wapenlevering aan Myanmar
  1

  Algemene Vergade­ring VN vraagt einde te maken aan wapenleve­ring aan Myanmar

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een niet-bindende resolutie aangenomen waarin de militaire staatsgreep in Myanmar wordt veroordeeld. In de tekst wordt ook aan alle lidstaten gevraagd om "de toestroom van wapens" naar het land te voorkomen. In de resolutie wordt ook opgeroepen tot een terugkeer naar de democratie en tot een vrijlating van de politieke gevangenen, onder wie Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!