Enkele slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Uvalde, Texas.
Volledig scherm
Enkele slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Uvalde, Texas.

Alle 21 slachtoffers zaten samen in één klaslokaal toen 18-jarige schutter hen doodschoot

De achttienjarige Salvador Ramos schoot gisteren 21 mensen dood op een basisschool in Uvalde in Texas. Negentien slachtoffers waren kinderen tussen 7 en 10 jaar oud, de twee anderen waren leraren. De Texaanse autoriteiten hebben gemeld dat de slachtoffers allemaal in dezelfde klas zaten en daar werden gedood toen Ramos zich in het lokaal verschanste. Nog voor het vreselijke bloedbad op school had Ramos thuis ook al zijn grootmoeder neergeschoten, naar verluidt na een ruzie over zijn falen op school. De schutter zelf werd door de politie uitgeschakeld. Dit weten we al over zijn slachtoffers. 

  1. Presentator Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

    Presenta­tor Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

    Vladimir Solovyov, presentator van een talkshow op de Russische staatszender ‘Rusland-1', heeft de Britse premier Boris Johnson uitgedaagd om de oorlog te verklaren aan Rusland. “Hij is er niet macho genoeg voor en eigenlijk is hij gewoon bang”, zei Solovyov. Boris Johnson vergeleek de steun aan Oekraïne in de oorlog dan weer met de strijd tegen nazi-dictator Adolf Hitler.