De spoeddienst van het bewuste ziekenhuis in Rennes.
Volledig scherm
De spoeddienst van het bewuste ziekenhuis in Rennes. © AFP

Alison (18) in coma na medische fout: “Anesthesist drukte een 0 te veel in op zijn toetsenbord”

Een 18-jarig meisje met diabetes ligt in het ziekenhuis van Rennes in coma na een pijnlijke blunder. De anesthesist beging een typfout, waardoor hij per ongeluk tien keer de voorziene dosis insuline toediende. De moeder van Alison legt nu klacht neer tegen het hospitaal, weet ‘France Info’.

17 reacties

 • Jo Claes

  1 week geleden
  Fouten gebeuren, spijtig,we zijn mensen. Maar dit toegeven doet veel. Geen rare uitspraken doen als taarten ed... Langs de andere kant, wat is daar effectief gebeurt. Enkel diegene die erbij waren weten waaraan en waaraf.
 • Steven Nevens

  1 week geleden
  Het zal maar bij u gebeuren.
 • Yves Van Rossem

  1 week geleden
  Fouten gebeuren nu éénmaal ... Jammer maar het is zo. Ik zou zeggen : wie vrij is van enige fout gemaakt te hebben in z'n leven werpe de eerste steen. De uitspraak "Hij of zij zou dit beroep nooit meer mogen uitoefenen" vind ik dan ook meer dan een brug te ver. Straks zijn er geen dokters meer ... Akkoord er is een fout gebeurd. Als de arts in kwestie z'n fout erkend en hier een zekere compenstie wordt uitbetaald lijkt me dit een juiste aanpak om dit af te sluiten.
 • Ronald Roelants

  1 week geleden
  De eerste, die zonder zonden - versta fouten - is, werpe de eerste steen...
 • Raf Verlinden

  1 week geleden
  Zeer erg en hoop dat alles goed komt maar mensen zijn nog altijd geen robotten . Iedereen maakt fouten maar de gevolgen zijn niet voor iedereen hetzelfde. Missen blijft menselijk maar je moet er ook eerlijk in zijn.