Demonstranten roepen op tot de sluiting van Guantánamo Bay.
Volledig scherm
Demonstranten roepen op tot de sluiting van Guantánamo Bay. © AFP

Algerijn zonder proces naar huis gestuurd na twintig jaar in Guantanamo Bay

Een Algerijnse man die beschuldigd werd van het trainen van al-Qaidaterroristen en die sinds 2002 in Guantanamo Bay werd vastgehouden, is vrijgelaten en naar huis gestuurd naar Algiers. De 48-jarige Sufiyan Barhoumi kwam al in 2016 in aanmerking voor vrijlating, maar werd desondanks nog zes jaar vastgehouden.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Middelvinger naar de VS: Guantánamo-gevangenen die werden geruild voor Amerikaanse soldaat nu benoemd in Afghaanse regering
  PREMIUM

  Middelvin­ger naar de VS: Guantánamo-gevangenen die werden geruild voor Amerikaan­se soldaat nu benoemd in Afghaanse regering

  In de nieuwe Afghaanse regering die benoemd is door de taliban, zitten vier voormalige gevangenen van Guantánamo. Die werden in 2014 vrijgelaten in ruil voor een gegijzelde Amerikaanse soldaat. Een vijfde man die toen uit het beruchte terroristenkamp mocht vertrekken, is door de taliban benoemd als gouverneur. Het Witte Huis verklaarde indertijd dat de vijf geen groot gevaar meer vormden.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?