Betogers met een portret van Aung San Suu Kyi demonstreren tegen de militaire coup in Myanmar (archiefbeeld).
Volledig scherm
Betogers met een portret van Aung San Suu Kyi demonstreren tegen de militaire coup in Myanmar (archiefbeeld). © AFP

Algemene Vergadering VN vraagt einde te maken aan wapenlevering aan Myanmar

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een niet-bindende resolutie aangenomen waarin de militaire staatsgreep in Myanmar wordt veroordeeld. In de tekst wordt ook aan alle lidstaten gevraagd om "de toestroom van wapens" naar het land te voorkomen. In de resolutie wordt ook opgeroepen tot een terugkeer naar de democratie en tot een vrijlating van de politieke gevangenen, onder wie Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.

2 reacties

 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  De twee grootste wapenexporteurs ter wereld zullen wel een afnemer vinden. De VS de "rebellen" en de Russen "het regime". En zo is iedereen blij, de bevolking dat is "collateral damage".
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Zolang er productie is zal er ook levering zijn. Dat wapenproductie een winstgevende zaak is weten al de regeringsleiders maar al te goed...
 1. Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakingsagent of toch een spion?
  PREMIUM
  11

  Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakings­agent of toch een spion?

  Er is verdachte apparatuur gevonden in onze ambassade in Turkije. Wie die daar geplaatst zou hebben, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt. “Het was een perverse bewakingsagent die vrouwelijke diplomaten filmde voor zijn genot”, zo sust de Turkse pers. Best mogelijk. Maar feit is ook dat ambassades altijd al een doelwit van spionnen waren — en dat Turkije een reputatie heeft op dat vlak.