Alec Baldwin in eerste interview over fataal schietincident op set van Rust: “Ik heb trekker niet overgehaald”

Acteur Alec Baldwin zegt dat hij de trekker niet heeft overgehaald van het pistool dat cameravrouw Halyna Hutchins doodde op de set van de film Rust. Dat is te zien in een fragment van het eerste interview dat de acteur over het fatale incident heeft gegeven. Het wordt donderdag uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

 1. Getuigenissen tegen producenten van ‘Rust’ stapelen zich op: “Het is degoutant hoe jullie ons behandelen”
  PREMIUM
  Film

  Getuigenis­sen tegen producen­ten van ‘Rust’ stapelen zich op: “Het is degoutant hoe jullie ons behandelen”

  Afgelopen weekend vond de begrafenis van Halyna Hutchins plaats, de cameravrouw die vorige maand per ongeluk door Alec Baldwin (63) werd doodgeschoten op de set van ‘Rust’. De storm rond de producers - die het allemaal niet zo nauw namen met de veiligheid - is ondertussen nog steeds niet gaan liggen. Uit verschillende getuigenissen blijkt dat ze er ook op andere filmsets een boeltje van maakten. Zowel crewleden als leveranciers moesten maandenlang wachten op hun geld. “We hebben ons kapot gewerkt en dit is hoe jullie ons behandelen... We zullen dit nooit vergeten.”
 1. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen verder uitstel 5G

  Amerikaan­se luchtvaart­maat­schap­pij­en willen verder uitstel 5G

  De brancheorganisatie van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen heeft de minister van Transport Pete Buttigieg en de belangrijkste regelgevers op het gebied van communicatie en luchtvaart gevraagd om de uitrol van nieuwe 5G-telecomdiensten in de buurt van luchthavens verder uit te stellen. De ingebruikname van het 5G-netwerk zou volgens Airlines for America, die de tien grote Amerikaanse luchtmaatschappijen vertegenwoordigt, vluchten kunnen verstoren.
 2. Hoeveel schade en slachtoffers? Observatievliegtuigen en hulpgoederen vliegen naar Tonga, dat afgesneden blijft van de wereld
  2

  Hoeveel schade en slachtof­fers? Observatie­vlieg­tui­gen en hulpgoede­ren vliegen naar Tonga, dat afgesneden blijft van de wereld

  Na de onderzeese uitbarsting van de vulkaan ‘Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai’ in de Stille Oceaan zaterdag blijft Tonga, een koninkrijk van 177 eilanden in de eilandengroep in Polynesië, afgesneden van de rest van de wereld. Het is maandagochtend nog steeds niet duidelijk hoeveel schade, gewonden of zelfs overlijdens de vulkaanuitbarsting veroorzaakte. Tot 80.000 mensen kunnen getroffen zijn, meldden hulporganisaties aan de Britse openbare omroep BBC. Australië en Nieuw-Zeeland trachten de materiële schade vanuit de lucht op te meten.