Locals en toeristen kijken vanuit het Zuid-Franse dorp Grimaud naar de bosbranden die wat verderop woeden.
Volledig scherm
Locals en toeristen kijken vanuit het Zuid-Franse dorp Grimaud naar de bosbranden die wat verderop woeden. © AFP

Al ruim 5.500 hectare verbrand aan Côte d’Azur, Franse president noemt bosbranden “verontrustend”

Duizenden inwoners en toeristen zijn geëvacueerd voor de oprukkende bosbranden in de Var-regio in Zuid-Frankrijk. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen door het vuur dat woedt boven de bekende toeristenstad Saint-Tropez, wel raakten zes brandweerlieden gewond. De Franse president Emmanuel Macron ging dinsdag zelf ter plaatse de brandweer een hart onder de riem steken. Hij noemde de branden aan de Côte d'Azur “verontrustend”. 

10 reacties

 • Erwin Lambrechts

  5 maanden geleden
  da s de regeling van de natuur in 1981 was dat juist hetzelfde hele campings afgebrand langs de kustreek toen 3 jaar later zag je er niets meer van
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Zelfs als het aangestoken is speelt klimaatopwarming mee. Dan krijg je door de langere periodes van droogte grotere branden die sneller uitbreiden en moeilijker onder controle te brengen zijn.
 • willy staes

  5 maanden geleden
  Ik heb reeds van 1997 een tweede verblijf in ste MAXIME , dit heeft niets met het klimaat te maken , de brand is zoals altijd al geweest aangestoken ,de brand begint steeds rond 4 a 5 uur in de namiddag , dan hebben de blusvliegtuigen maar twee uur om in actie te komen , de avond valt en hier eindigt het voor hen , door de wind kunnen de spuitgasten nooit het vuur te baas , in 2003 was er een enorme brand die desondanks 4 a 5000 brandweer mensen enkel gestopt is aan de rand van de zee .
 • Jurgen Herbert

  5 maanden geleden
  Heeft niets te zien met klimaatopwarming maar alles met brandstichters. Niets meer en niets minder.
 • Els Decan

  5 maanden geleden
  Wij zitten er midden in , momenteel veilig in la garde freinet . We moeten thuisblijven, wegen zijn afgesloten!!
 1. Duizenden mensen geëvacueerd en verschillende campings ontruimd in Zuid-Frankrijk door hevige bosbranden

  Duizenden mensen geëvacu­eerd en verschil­len­de campings ontruimd in Zuid-Frank­rijk door hevige bosbranden

  Frankrijk heeft 750 brandweerlieden ingezet om een grote bosbrand in de Var-regio in het zuiden van het land te bestrijden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei maandagnacht op Twitter dat alles op alles wordt gezet om de bevolking in het gebied te beschermen. Enkele duizenden mensen, onder wie toeristen die op campings verblijven, zijn afgelopen nacht preventief geëvacueerd