Protest tegen de militaire coup zondag in Mandalay, Myanmar.
Volledig scherm
Protest tegen de militaire coup zondag in Mandalay, Myanmar. © EPA

Al meer dan 700 burgerslachtoffers bij aanhoudend geweld in Myanmar

Bij het protest en de rellen na de staatsgreep van het leger in Myanmar, zijn intussen al meer dan 700 burgers om het leven gekomen. Dat becijferde de Myanmarese organisatie Assistance Association for Political Prisoners (AAPP).

2 reacties

 • Michel de Coorebyter

  1 maand geleden
  Dit zijn dramatische cijfers! Bovendien is de inzet ook enorm belangrijk, want dit zou wel eens een belangrijke stap kunnen zijn in het begin van de democratisering van China. Spijtig dat de bevolking aldaar alleen het gewicht van een internationale democratisering moeten dragen.
 • Jean De Grande

  1 maand geleden
  Het zal niet lang meer duren eer ook het leger zich tegen de nieuwe machthebbers keert. Per slot van rekening zijn die soldaten ook onderdeel van 'het volk'.
 1. Geweld in Afghanistan laait opnieuw op na driedaagse wapenstilstand

  Geweld in Afghanis­tan laait opnieuw op na driedaagse wapenstil­stand

  Na het einde van een driedaagse wapenstilstand is zondag weer gevochten in Afghanistan. De autoriteiten meldden dat het regeringsleger en de taliban strijd leverden bij Lashkar Gah, de hoofdstad van de zuidelijke provincie Helmand. Het bestuur van Helmand meldde dat 21 strijders van de taliban zijn gedood. Over mogelijke slachtoffers bij het leger repte het bestuur niet.De aanslag op een moskee in de hoofdstad Kaboel afgelopen vrijdag werd dan weer opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt SITE Intelligence Group, die de terroristische websites in het oog houdt.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek