Een kind houdt de hand vast van een volwassene terwijl Britse kustwachten hen van boord helpen, nadat ze op zee waren opgepikt toen ze probeerden het Kanaal over te steken.
Volledig scherm
Een kind houdt de hand vast van een volwassene terwijl Britse kustwachten hen van boord helpen, nadat ze op zee waren opgepikt toen ze probeerden het Kanaal over te steken. © AFP

Al meer dan 12.000 migranten staken Kanaal over dit jaar

Al meer dan 12.000 migranten hebben dit jaar in kleine bootjes het Kanaal overgestoken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit cijfers die het nieuwsagentschap PA heeft verzameld.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. 18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

  18 migranten omgekomen bij bestorming grenshek­ken Spaanse enclave in Marokko

  Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.