Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AP

Al bijna dubbel zoveel migranten staken Kanaal over als in recordjaar 2020

Er hebben dit jaar al meer dan 16.400 migranten in kleine boten de oversteek van het Kanaal richting Groot-Brittannië gemaakt. Dat zijn er nu al bijna dubbel zoveel als in heel 2020, toen er over het volledige jaar een recordaantal van ruim 8.400 migranten werd geteld die in de gevaarlijke oversteek slaagden. Dat blijkt uit officiële cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken die het Britse nieuwsagentschap PA verzamelde.

12 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 weken geleden
  Buitengrenzen dicht en anders de "Dublin akkoorden" consequent toepassen.
 • Bruno Vermeire

  3 weken geleden
  Duw die migranten in een vrachtwagen en leer ze er mee rijden dan worden ze nuttig en moeten ze in het VK hun eigen wetten niet overtreden en mensen een tijdelijk visum geven .
 • Serge Aernoudt

  3 weken geleden
  Dat komt dan goed uit voor het VK, ze hebben daar blijkbaar arbeidskrachten te weinig. Economische migratie noemen ze dat.
 • maarten vissers

  4 weken geleden
  Men is bewust hele bevolkingsgroepen aan het verplaatsen. Wat de reden ook is het heeft een bedoeling.
 • Ronald Beintema

  4 weken geleden
  Ze vragen allemaal asiel aan...Maar eigenlijk is het voor het VK heel gemakkelijk...allemaal terugsturen naar eerste veilige land waar ze doorheen zijn gereisd! Vragen ze daar asiel aan. Dat is veelal in Afrika en Azië!
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.