Een bosbrand bij Landiras.
Volledig scherm
Een bosbrand bij Landiras. © AP

Al bijna 2.800 hectare bos in vlammen opgegaan in Franse Gironde

In het Franse departement Gironde blijft de brandweer strijden tegen twee bosbranden. Er is al bijna 2.800 hectare bos verwoest. De brandweer verwacht nog veel werk te hebben om de branden onder controle te krijgen. Het vuur brak dinsdagnamiddag uit.

  1. Tot 45 graden in Spanje en Portugal, Europese hittekaart kleurt donkerrood

    Tot 45 graden in Spanje en Portugal, Europese hittekaart kleurt donkerrood

    Het wordt bloedheet in onze contreien. Weervrouw Jill Peeters verwacht dat we volgende week makkelijk 36 à 37 graden in de schaduw zullen halen. Die enorme hitte is nu echter al het westen van Spanje en Portugal aan het teisteren, met temperaturen tot 45 graden. In het Franse departement Gironde, in de buurt van Bordeaux, is zowat 3.700 hectare in vlammen opgegaan. Zesduizend kampeerders gingen op de vlucht. Een overzicht.
  2. Bosbranden blijven zuiden van Europa teisteren: “Als de wind plots draait, kan het zeer snel gaan”

    Bosbranden blijven zuiden van Europa teisteren: “Als de wind plots draait, kan het zeer snel gaan”

    In het Zuid-Franse departement Gironde is al ongeveer 1.200 hectare bos in vlammen opgegaan. De brandweer strijdt momenteel nog tegen twee bosbranden ten zuiden van de grootstad Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Hoe zullen de bosbranden in Frankrijk evolueren? “Het kan zeer snel gaan”, waarschuwt weervrouw Jill Peeters in ‘VTM NIEUWS’, “zeker bij deze grote hitte en grote droogte.”