Familieleden rouwen aan het ziekenhuis om het verlies van een dierbare. De tweede golf slaat hard toe in India.
Volledig scherm
Familieleden rouwen aan het ziekenhuis om het verlies van een dierbare. De tweede golf slaat hard toe in India. © EPA

Al 4,4 miljoen vaccindosissen verspild in India

Sinds het begin van de vaccinatiecampagne zijn in India al zeker 4,4 miljoen vaccindosissen verloren gegaan. Het totale aantal prikjes dat uitgedeeld werd, schommelt rond de honderd miljoen. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. De precieze reden voor die grote verspilling is niet duidelijk. Verschillende staten klagen intussen over een tekort aan vaccins.

3 reacties

 • HUGO COOLSAET

  2 weken geleden
  De macht van de grote getallen. India telt 1,3 miljard inwoners waarvan nu 15,3 miljoen besmet of 1.2% van de bevolking. In België is dit 8% van de bevolking die besmet is geweest. Sterfgevallen 1761 per dag geeft 0,0002% van de bevolking, in België 0,0038% of bijna 20x meer dan in India. In welk land is er een probleem?
 • Luc Gorrebeeck

  2 weken geleden
  Waarom verschieten we daar niet van ?
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 weken geleden
  Hun burocratisch systeem is zodanig ingesteld dat het nog dateert uit de 19e eeuw, toen UK nog baas was. Sindsdien is er niet veel veranderd. Om een betaling van uw faktuur te krijgen uit dat land, moet je voldoen aan minstens 15 documenten en die jaarlijks vernieuwen. En dan duurt het nog een tijdje vooraleer je je geld krijgt want ze moeten dan toestemming vragen aan de nationale bank om de roepies om te zetten in USD en dan de USD om te zetten in Euro's. Met vaccins mogelijks hetzelfde.
 1. India tekent dodelijkste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant
  8

  India tekent dodelijk­ste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant

  In India zijn er de voorbije 24 uur 3.980 overlijdens als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Daarmee is het de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Er werden ook een recordaantal van 412.262 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Specialisten vrezen dat het ergste nog moet komen en dat de epidemie haar piek pas binnen enkele weken zal bereiken.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing