Brunopress
Volledig scherm
© Brunopress

Al 37 regeringsmedewerkers van Boris Johnson opgestapt, volgende week mogelijk nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier

In totaal hebben al 37 Britse regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. “Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing”, liet hij optekenen. Volgens de regels kan Johnson pas ten vroegste volgende week een nieuwe motie van wantrouwen verwachten. 

23 reacties

 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Het is me wat met die conservatieve politici. Boris Johnson rijgt de leugens aan mekaar en werd daarin alleen maar overtroffen door Donald Trump. Maar Trump kwam daarmee weg omdat zijn partij overal de meerderheid had en bovendien hetzelfde gebrek aan moreel besef had als hem. De partij van Johnson is niet zo gewetenloos, houdt zich minder krampachtig vast aan de macht en zal hem onvermijdelijk laten vallen. Goed zo.
 • willy cammaerts

  1 maand geleden
  Boris was al een pathologische leugenaar toen hij nog als journalist werkte, en hij is dat altijd gebleven. Ondertussen is het wel duidelijk dat zijn Brexit geen kip met gouden eieren is, maar een dode mus. Vrij logisch dat ze binnen de Conservatives nattigheid beginnen voelen.
 • Jan Saelens

  1 maand geleden
  Zijn ze nu nog steeds over die feestjes bezig. Wat een onzin.
 • joeri de clercq

  1 maand geleden
  Als ik met zo ne onverzorgde kop haar op mijn werk toekomt wijst mijn baas me meteen de deur. Dat zo iemand de leiding heeft.
 • Marga Printemps

  1 maand geleden
  Regels opleggen aan het voetvolk en zelf party's houden. Wie is hier dom?!.
 1. Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartijvoorzitter en advocaat-generaal stappen op

  Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartij­voor­zit­ter en advocaat-generaal stappen op

  De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben gisteren hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Diezelfde avond stapte ook de vicevoorzitter van de Conservatieve Partij live op televisie op. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering. Johnson laat weten dat hij hun vertrek betreurt, maar heeft ondertussen al opvolgers voor Javid en Sunak aangeduid. Rond middernacht liet ook de juridische toezichthouder van de regering weten op te stappen.
 2. Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder drie belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.