Politie bij de basisschool in Uvalde, Texas.
Volledig scherm
Politie bij de basisschool in Uvalde, Texas. © AP

Al 212 ‘mass shootings’ geteld in VS: meer schietpartijen dan dagen van het jaar

In de Verenigde Staten vond opnieuw een ‘mass shooting’ plaats. Tot nog toe telde de Amerikaanse non-profit Gun Violence Archive in 2022 meer van zulke massaschietpartijen dan dagen van het jaar: op 144 dagen tijd vonden in de Verenigde Staten 212 massaschietpartijen plaats. 

 1. Wie was Salvador Ramos (18), de schutter in Texas? Hij werd gepest en deelde paar dagen voor het bloedbad foto’s van zijn wapens
  Update

  Wie was Salvador Ramos (18), de schutter in Texas? Hij werd gepest en deelde paar dagen voor het bloedbad foto’s van zijn wapens

  De man die dinsdagmiddag lokale tijd 21 mensen doodschoot - 19 kinderen en 2 volwassenen - op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de achttienjarige Salvador Ramos. Ramos kwam uit een gezin met financiële moeilijkheden, werd gepest op school en was “erg op zichzelf”, zo getuigen kennissen. Ramos kwam zelf om het leven toen de politie ingreep.
 2. Dit weten we over het bloedbad op basisschool in Texas: “Hij schoot op iedereen die in zijn weg stond”
  UPDATE

  Dit weten we over het bloedbad op basis­school in Texas: “Hij schoot op iedereen die in zijn weg stond”

  Een schutter heeft dinsdagmiddag (lokale tijd) een bloedbad aangericht op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Hij schoot 19 leerlingen en twee leerkrachten dood. De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien. De 18-jarige schutter is door de politie doodgeschoten, aldus gouverneur van Texas Greg Abbott, die sprak van een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad. President Joe Biden riep later in de avond op tot het aanscherpen van de wapenwetgeving.
 3. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev getroffen door kruisraketten: twee gewonden

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev getroffen door kruisraket­ten: twee gewonden

  De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.