Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse.
Volledig scherm
Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse. © AP/ LINDA @DABAKLUSA via REUTERS

Al 151 doden en 82 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: “Mensen konden niet communiceren of ademen”

Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoul blijft oplopen. Intussen is al sprake van 151 doden en 82 gewonden, nadat paniek was ontstaan toen tienduizenden mensen zaterdagavond lokale tijd waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad. Volgens de autoriteiten gaat het vooral om tieners en jonge twintigers. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook minstens 22 buitenlanders, onder meer uit Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

  1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
    Spaargids.be

    De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

    Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.