Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse.
Volledig scherm
Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse. © AP/ LINDA @DABAKLUSA via REUTERS

Al 151 doden en 82 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: “Mensen konden niet communiceren of ademen”

Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoul blijft oplopen. Intussen is al sprake van 151 doden en 82 gewonden, nadat paniek was ontstaan toen tienduizenden mensen zaterdagavond lokale tijd waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad. Volgens de autoriteiten gaat het vooral om tieners en jonge twintigers. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook minstens 22 buitenlanders, onder meer uit Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

 1. Russische tv-presentator wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Korea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”
  56

  Russische tv-presenta­tor wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Ko­rea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”

  Moet Rusland het voorbeeld van Noord-Korea volgen en de wereld regelmatig afdreigen met kernaanvallen? Volgens de Russische tv-presentator Sergej Mardan zou dat er in ieder geval voor zorgen dat Rusland terug onafhankelijk zou zijn. “Noord-Korea is voor hun onafhankelijkheid tot alles bereid, zoals de hele wereld in stof veranderen”, aldus de fervente Kremlin-aanhanger.
 2. KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  Een aap in de Nanning Zoo in de Chinese provincie Guangxi heeft een meisje verwond. Het jonge meisje probeerde een video van het dier te maken. Op deze videobeelden is te zien dat de aap een flesje haar richting uitgooit. Het flesje komt terecht in haar gezicht en ze raakt lichtgewond. De video zorgt voor heel wat discussie online. Sommigen denken dat de bezoekers de aap aan het opfokken waren. Anderen zijn bezorgd over het gedrag van het dier en vinden hem levensgevaarlijk.
 3. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 4. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.