Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse.
Volledig scherm
Foto's van eerder op de avond tonen hoe druk het was tijdens het festival. Rechts: hulpverleners gingen massaal ter plaatse. © AP/ LINDA @DABAKLUSA via REUTERS

Al 151 doden en 82 gewonden bij stormloop tijdens halloweenviering in Zuid-Korea: “Mensen konden niet communiceren of ademen”

Het aantal slachtoffers van de stormloop tijdens de halloweenviering in Seoul blijft oplopen. Intussen is al sprake van 151 doden en 82 gewonden, nadat paniek was ontstaan toen tienduizenden mensen zaterdagavond lokale tijd waren samengetroept in de nauwe straatjes van de Koreaanse hoofdstad. Volgens de autoriteiten gaat het vooral om tieners en jonge twintigers. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook minstens 22 buitenlanders, onder meer uit Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

  1. Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaanden

    Mogelijk toch limiet op aantal reizigers Schiphol tijdens zomermaan­den

    De Amsterdamse luchthaven Schiphol gaat in mei en tijdens de zomer mogelijk toch weer een limiet instellen op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. De afhandelaars op de luchthaven komen nog altijd honderden mensen tekort en als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost, zal Schiphol moeten ingrijpen. Dat heeft Ruud Sondag, de topman van de luchthaven, vandaag medegedeeld in een interview met Het Financieele Dagblad.