Gouverneur Andrew Cuomo
Volledig scherm
Gouverneur Andrew Cuomo © EPA

Akkoord over legalisering cannabis in New York

Na jarenlange discussies hebben gouverneur Andrew Cuomo en de parlementsleden van de Amerikaanse staat New York een akkoord bereikt over de legalisering van cannabis. De betrokken wettekst zou de komende dagen al groen licht kunnen krijgen in het parlement in Albany.

9 reacties

 • Jan Koopman

  2 jaar geleden
  OK alcohol is een drug, maar méér drugs maken de wereld geen betere plaats. Willen we nu echt gedrogeerden in het verkeer? De testen voor canabis testen ALTIJD positief als je recent gebruikt hebt, ongeacht je onder invloed bent of niet. Dan het probleem van de jeugd ... er is een groot verschil met bier & whiskey t.o.v. het upscale in drugs.
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Laat alle natuurlijke drugs vrij, maar stop het bepamperen van verslaafden. Eigen schuld, dikke bult, maar de criminaliteit rond drugs zal verdwijnen wegens spotgoedkoop. De Amerikaanse drooglegging van de jaren 1920 kan ons veel leren omtrent smokkel en criminaliteit.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Precies of die dealers nu gaan bekend maken hoeveel ze daar aan verdienen En accijns gaan betalen. Gaan die allemaal een vergunning krijgen, zolang je geen controle hebt op de productie is het dweilen met de kraan open.
 • johan lanoot

  2 jaar geleden
  Het grote verschil met alcohol is dat cannabis in de illegaliteit en criminaliteit wordt gekweekt en verhandeld, zelf na legalisatie (zie Nederland of sommige staten in de USA).
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Cannabis is niet het grote probleem in de VS. Coke, heroïne en allerlei soorten synthetische drugs wel. Het is beter cannabis te legaliseren en te reguleren. Vermijden dat er super geconcentreerde versies van gekweekt en gebruikt worden en zijn strijd richten op de veel gevaarlijker hard drugs.