ANP
Volledig scherm
© ANP

Akkoord met Rusland is “baken van hoop”: 20 miljoen ton graan klaar om “eerstdaags” geëxporteerd te worden via Oekraïense havens

UpdateWereldwijd is verheugd gereageerd op de akkoorden die Oekraïne en Rusland vrijdag - afzonderlijk van elkaar - in Istanboel met Turkije en de Verenigde Naties hebben gesloten. Zo garanderen ze ondanks hun oorlog de uitvoer van 20 miljoen ton graan van Oekraïense havens via de Zwarte Zee. Tegelijkertijd wordt gewezen op het belang van de daadwerkelijke uitvoering en naleving ervan.

 1. Graanakkoord tussen Oekraïne en Rusland zal brood niet meteen goedkoper maken: “Mogelijk stijgt de bloemprijs nog door de inflatie. Dan zitten er volgend jaar net nieuwe prijsstijgingen aan te komen”

  Graanak­koord tussen Oekraïne en Rusland zal brood niet meteen goedkoper maken: “Mogelijk stijgt de bloemprijs nog door de inflatie. Dan zitten er volgend jaar net nieuwe prijsstij­gin­gen aan te komen”

  Het graanakkoord dat Oekraïne en Rusland tekenden kan dan wel de wereldwijde voedselprijzen temperen. In de aanloop naar de deal zakte de graanprijs op de internationale markten gisteren al met twee procent. Toch mogen we niet verwachten dat brood bij ons nu weer goedkoper wordt. Dat zegt Eddy Van Damme, voorzitter van de Vlaamse bakkersfederatie.
 2. Toekomstige opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschijning in week tijd
  Play

  Toekomsti­ge opvolger van Kim Jong-un? ‘Geheime’ dochter van Noord-Koreaanse leider maakt tweede publieke verschij­ning in week tijd

  De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) is duidelijk fan van ‘breng je kind naar het werk’-dag. Zo zijn er opnieuw beelden verschenen van de leider en zijn 10-jarige dochter, die iets meer dan een week geleden haar eerste openbare verschijning maakte. Ook deze keer staan vader en dochterlief trots te lachen naast een gigantische ballistische raket. Naar aanleiding van de beelden wordt gespeculeerd dat het kind, wiens naam Kim Ju Ae zou zijn, haar vader in de toekomst zal opvolgen.