Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Airbus en Boeing bezorgd over 5G

De luchtvaartsector toont zich steeds bezorgder over de mogelijke invloed van 5G-technologie op de boordinstrumenten van vliegtuigen. Nu roepen de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing de Amerikaanse regering op om de uitrol van de technologie voor supersnel mobiel internet, gepland voor begin januari, uit te stellen. De technologie zou “een enorme negatieve impact kunnen hebben op de luchtvaartsector”, zeggen ze. De telecomsector spreekt van paniekzaaierij.

4 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af hoe gezond dit allemaal is, natuurlijk zullen studies, betaald door diegene die poen rapen achter die 5G, beweren dat er niets mis is. Het aantal kankergevallen bevestigd in ieder geval dat, zelf het vorig systeem, niet dat is. Als er maar geld te rapen valt nietwaar dan is alles goed.
 • Karel Flanders

  1 jaar geleden
  Als dat die hoogtemeters al verstoort, wat doet dat nog allemaal wat we nog niet weten? Of tenminste wat verzwijgen ze nog?
 • chris delanghe

  1 jaar geleden
  Bij boeing en airbus weten ze maar al te goed wat ze zeggen én terecht omtrent 5G. Voor de telecom en de overheid gaat het immers om miljarden en miljarden ... En dan hebben we het nog niet over onze aller gezondheid!!!
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  "Airbus en Boeing bezorgd over 5G" Terecht met 5G netwerk kan je gebieden afsluiten van het elektriciteitsnet als er te weinig stroom dreigt en elektrische auto's stilleggen als het te druk is op de autosnelweg, Daar dient 5G voor en die digitale meter.