Links: Airbus A380 van Emirates (niet het betrokken toestel) / rechts: beschadiging aan de romp.
Volledig scherm
Links: Airbus A380 van Emirates (niet het betrokken toestel) / rechts: beschadiging aan de romp. © EPA/Twitter @JacdecNew

Airbus A380 ‘superjumbo’ van Emirates geland met gat in romp: “Er was een luide knal”

Een superjumbo van Emirates, die van Dubai naar Australië vloog, is vrijdagavond geland met een gat in de romp. De schade zou ontstaan zijn door een ontplofte band. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er geen gevaar voor het toestel.

2 reacties

 • Roland Malbrant

  1 maand geleden
  Hieraan is weer te zien dat de A380 een zeer veilig toestel is om mee te vliegen... zelfs met deze schade is er geen probleem,. Denk maar aan het ongeval met de A380 van Qantas die vertrok vanuit Singapore, meer dan 100 alarmen gingen af en een ontplofte motor met ook veel schade aan romp, vleugels enz. is nog veilig kunnen landen, ook door de perfecte handelingen van de piloten uiteraard... A380 is TOP!
 • Ronald De Smet

  1 maand geleden
  Hoe kan een losgekomen moer van het neuswiel een gat maken in de main wheel bay achter de vleugel? Een ontplofte band van een ingetrokken landingsstel, zou normaal gezien meer schade moeten aanrichten dan wat hier zichtbaar is.
 1. REPORTAGE. Bij de piloten in de cockpit van een TUI-vlucht: "Ik heb al eens een passagier van het vliegtuig gezet"
  PREMIUM

  REPORTAGE. Bij de piloten in de cockpit van een TUI-vlucht: "Ik heb al eens een passagier van het vliegtuig gezet"

  De zomervakantie is officieel afgetrapt en half Vlaanderen lijkt een ticket naar de zon te hebben geboekt, maar liggen bakken aan een costa is niet voor iedereen weggelegd of dacht u dat die Boeing 737 van TUI vanzelf naar Spanje vliegt? Euh, deels wel, maar toch niet helemaal. Wij versierden een plekje in de cockpit bij gezagvoerder Tim Wallaert (34) en co-piloot Olivier Druwé (30) voor een retourtje Brussel-Alicante-Brussel.