Volledig scherm
© Images Loopsider

Agenten geven Parijzenaar zonder mondmasker minutenlange afranseling

FRANKRIJKBewakingsbeelden waarop te zien is hoe een man minutenlang vuistslagen en schoppen van drie agenten incasseert, zorgen voor consternatie in Frankrijk. De man kreeg in het Parijse 17e arrondissement klappen omdat hij zijn mondmasker niet droeg. De agenten maakten zich bovendien schuldig aan racistische verwijten. De agenten zijn geschorst, de Franse minister van Binnenlandse Zaken vraagt hun ontslag. Ook een vierde agent zou geschorst zijn omdat hij zelfs een traangasgranaat bij de man binnen gooide.

9 reacties

 • Pé Gevers

  2 maanden geleden
  Er zal wel meer aan de hand geweest zijn dan hetgeen we te zien krijgen. Welke feiten gaan vooraf aan deze handelingen ?
 • peter vermaelen

  2 maanden geleden
  Akkoord die man ging in de fout en een boete was terecht geweest. Of zelfs een strafrechtelijke vervolging. Maar dat geeft die agenten nog niet het recht die man zwaar te mishandelen.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Verbod op filmen van agenten. Allemaal goed en wel, maar waarom moeten agenten dan zélf geen camera dragen tijdens interventies? Enerzijds om zichzelf te beschermen en anderzijds om te vermijden dat er een vrijgeleide kan zijn om eender wat te doen / beweren. In de VS bvb zijn er ook velen die een camera in hun auto hebben in geval een agent de rechten van een burger niet kent ...
 • Saadia Sellak

  2 maanden geleden
  Voordat die wet ingaat, had men eerst de bezem door de politiekorpsen moeten halen en kwaliteitscontroles uitvoeren. Pas als men zeker weet dat de politie agenten correct functioneren, kan men het filmen aan banden leggen. De wet was iets te voorbarig. 
 • jo vissenaeken

  2 maanden geleden
  Dit is dan het begin van de komende ellende daar denk ik. Zoals de man zelf aanhaalde zonder deze beelden zat hij nog vast. Er zijn altijd mensen die denken boven de wet te staan ook politie zoals men duidelijk kan zien. Spijtig voor de agente dat het wel goed menen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis