Agent gaat viraal met video: “Als je taser verwart met pistool, zou je deze job niet mogen uitoefenen”

Een week na de dood van de zwarte automobilist Daunte Wright (20) in Brooklyn Center nabij Minneapolis, gaat een Tiktokvideo van een agent viraal waarin hij zegt niet te snappen hoe de agente haar taser verwarde met haar dienstpistool.

10 reacties

 • Marc Van Leuven

  2 weken geleden
  en een weetje, taser en pistool hangen normaal niet aan dezelfde kant, deze zijde moet vrij blijven voor je sterke hand, dus de hand waarmee je schiet.
 • Marc Van Leuven

  2 weken geleden
  voor de leken, standaard is een pistool gewapend bij de politie, dus patroon in de kamer en klaar om te vuren (zeker Glock). Er wordt waarschijnlijk links en rechts afgeweken en dan is het zoals de rijkswacht vroeger, wel de lader erop maar geen patroon in de kamer. En het verschil tussen beiden, dat weet je of zou je reeds moeten weten de dag dat je de baan opgaat en yep heb er al meer jaren opzitten dan de twee uit het artikel tezamen.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Deze die het niet met hem eens zijn. Hoeveel jaren ervaring hebben die als agent.
 • Filip Vanlaeken

  2 weken geleden
  Even praten met iemand die zich met geweld loswrikt en tracht te vluchten in zijn auto... die agent is wel redelijk naief. Natuurlijk is dit een grove fout vd agente, maar je moet de oorzaken onderzoeken zodat het niet nog eens gebeurt. Trouwens, die agente had 26j dienst, hij amper 12, hij zou beter nog 14j zwijgen en ervaring opdoen.
 • Danny Buyse

  2 weken geleden
  Hij heeft volkomen gelijk. Maar ergens klopt er toch iets niet. Een pistoolwapen zit nooit geladen in uw pistoolholster uit veiligheid. Een pistoolwapen moet je laden door op te spannen om zo een kogel in de kamer te brengen vanuit de lader. M.a.w. als je uw wapen met dezelfde handeling gebruikt zoals uw taser door u te vergissen kan er nooit een kogel afgaan.
 1. Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon
  3

  Agent (36) doodgescho­ten bij antidrugs­ope­ra­tie in Avignon

  Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing