Volledig scherm
© REUTERS

Afzettingsproces Trump in Senaat start op 9 februari

De formele aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump verhuist vandaag van het Huis van Afgevaardigden naar de Senaat. Die zal een afzettinsproces voeren, nadat Trump op 13 januari door het Huis in staat van beschuldiging werd gesteld voor het "aanzetten tot opstand". Dinsdag worden de senatoren ingezworen om als jurylid te kunnen fungeren. Het proces zelf start op 9 februari.

3 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Hopelijk beseffen ook de Republikeinen dat een 2de ambtstermijn voor Trump, vragen om miserie is. Dus 1 mogelijke oplossing meestemmen en hem definitief stoppen. Dan kan hij in de toekomst focussen op zijn 'elvendertig' processen die hem nog wachten.
 • Geert Van de Moortele

  1 maand geleden
  Géén fan van Trump maar zijn buitenlands beleid was top !!
 • Marcel Van Overloop

  1 maand geleden
  Die republikeinen beseffen stilaan wat ze zich op de hals geladen hebben. Verlies van de kamer, van de senaat en het presidentschap. Alles dank zij Trump. En nu zitten ze nog met zijn bedreigingen en een woeste meute. Er is maar een manier om daar vanaf te geraken, hem veroordelen zodat hij helemaal afgaat en geen openbaar ambt meer mag bekleden. Exit Trump area.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees