Donald Trump (rechts) en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski (links).
Volledig scherm
Donald Trump (rechts) en de Oekraïense president Volodymyr Zelenski (links). © AFP

Afzettingsprocedure tegen Trump formeel begonnen. Amerikaans Rekenhof: “President schond wet met inhouding hulp aan Oekraïne”

De beslissing van de regering-Trump om vorig jaar de militaire hulp aan Oekraïne in te houden, hoewel die hulp was goedgekeurd door het Amerikaans Congres, is in strijd met de wet. Dat zegt het Amerikaans Rekenhof in een rapport, dat uitkwam op de dag dat de honderd senatoren en de opperrechter vanavond de eed aflegden in het impeachmentproces, dat dinsdag begint. Ondertussen is Oekraïne een onderzoek gestart naar het mogelijk illegaal schaduwen van de vroegere Amerikaanse ambassadrice Marie Jovanovic, een belangrijke getuige. Mogelijk gebeurde dat in opdracht van bondgenoten van Trump.

16 reacties

 • Walter Vervloesem

  1 jaar geleden
  Die democraten zouden veel beter een emmer zand nemen en er leren in bijten , ze gaan dat moeten kunnen bij de volgende verkiezing
 • marc castermans

  1 jaar geleden
  De democraten zorgen er nu zelf voor dat trump herkozen wordt.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  denk dat er meer kans bestaat dat het probleem Trump door Iran wordt opgelost
 • Guido Deville

  1 jaar geleden
  Mijnheer van Veldeke, heeft de impeachment-procédure tot doel dat Trumph kandideert voor een tweede termijn? Bent u samen met de Democraten zo bang dat het Amerikaanse volk opnieuw meer Republikeinse kiesmannen zal kiezen dan Democratische? De Democraten verspillen hun energie met Trump in een slachtofferrol te duwen die hij perfect zal uitbuiten. Wat voor het Amerikaanse volk telt is de binnenlandse economie en die doet het zeer goed. Of zoals Carter tegen Bush zei: It’s the economy stupid!
 • jozeg de boeck

  1 jaar geleden
  Yep , hij is herverkozen .