Gouverneur Gavin Newsom (midden) naast Anthony Bruce, achter-achterkleinkind van Charles en Willa Bruce, op het stuk land dat wordt teruggegeven in Manhattan Beach. (29/09/2021)
Volledig scherm
Gouverneur Gavin Newsom (midden) naast Anthony Bruce, achter-achterkleinkind van Charles en Willa Bruce, op het stuk land dat wordt teruggegeven in Manhattan Beach. (29/09/2021) © Office of Governor Gavin Newsom

Afro-Amerikaanse familie krijgt na eeuw geroofde grond terug: “Zonder onteigening waren nabestaanden miljonairs”

Een rechter in de Amerikaanse staat Californië heeft besloten dat de overheid een stuk land moet teruggeven dat ze in 1924 van een zwarte familie afnam. Activisten hopen dat talloze vergelijkbare vonnissen zullen volgen. 

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Londen beschuldigt Rusland ervan “pro-Russische leider in Kiev” te willen installeren

  Londen beschul­digt Rusland ervan “pro-Russische leider in Kiev” te willen installe­ren

  De Britse regering zegt informatie te hebben dat Rusland een pro-Russische regeringsleider in Oekraïne aan de macht wil helpen, terwijl het ondertussen de opties openhoudt voor een invasie van zijn buurland. In een verklaring die het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdagavond publiceerde, staat dat de oud-parlementariër Evgeni Moerajev een potentiële kandidaat is voor de post.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.