Kevin Strickland.
Volledig scherm
Kevin Strickland. © AP

Afro-Amerikaan zit 43 jaar onterecht in cel voor drievoudige moord

Een Afro-Amerikaan heeft als gevolg van een gerechtelijke fout 43 jaar lang onterecht in de cel gezeten. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Missouri heeft Kevin Strickland (62) nu alsnog vrijgesproken.

 1. Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universiteit - Is het wel de echte?

  Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universi­teit - Is het wel de echte?

  De Russische president Vladimir Poetin bracht woensdag een bezoek aan de Lomonosov-universiteit in Moskou. Op foto’s is duidelijk te zien dat hij hakken draagt en dat ging op sociale media niet onopgemerkt voorbij. Sommige twitteraars spotten ermee dat de man zo onzeker is over zijn lengte dat hij kiest voor hakken. Anderen vragen zich af of het hier geen kleinere dubbelganger van de Russische president betreft.
 2. Vier zwarte mannen die ten onrechte beschuldigd werden van verkrachting na meer dan 70 jaar vrijgepleit
  Verenigde Staten

  Vier zwarte mannen die ten onrechte beschul­digd werden van verkrach­ting na meer dan 70 jaar vrijge­pleit

  In de Amerikaanse staat Florida zijn de ‘Groveland four' of ‘de vier van Groveland' na meer dan 70 jaar vrijgesproken. Charles Greenlee, Walter Irvin, Sam Shepherd en Ernest Thomas werden in 1949 valselijk beschuldigd van de verkrachting van een 17-jarige tiener uit de stad Groveland. De vier mannen, die ondertussen al overleden zijn, werden nu eindelijk onschuldig bevonden. “72 jaar lang hebben de families op deze dag gewacht”, aldus de staatsofficier van Justitie Bill Gladson.