Kevin Strickland.
Volledig scherm
Kevin Strickland. © AP

Afro-Amerikaan zit 43 jaar onterecht in cel voor drievoudige moord

Een Afro-Amerikaan heeft als gevolg van een gerechtelijke fout 43 jaar lang onterecht in de cel gezeten. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Missouri heeft Kevin Strickland (62) nu alsnog vrijgesproken.

 1. LIVE. “Antwoord van Washington aan Moskou biedt serieuze diplomatieke weg vooruit” - Rusland start legermanoeuvres in zuiden en op de Krim
  Play

  LIVE. “Antwoord van Washington aan Moskou biedt serieuze diplomatie­ke weg vooruit” - Rusland start legerma­noeu­vres in zuiden en op de Krim

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
 2. Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

  Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

  In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.