De noordelijke provincie Cabo Delgado is opnieuw het toneel van aanhoudend geweld.
Volledig scherm
De noordelijke provincie Cabo Delgado is opnieuw het toneel van aanhoudend geweld. © AFP

Afrikaanse coalitie doodt 14 jihadisten in noorden van Mozambique

In de provincie Cabo Delgado, in het noordoosten van Mozambique, zijn de afgelopen week veertien jihadisten om het leven gebracht. Twee van hun bases werden ook ontmanteld. Dat hebben de troepen die het Mozambikaanse leger bijstaan onder de vlag van de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika (SADC) donderdag meegedeeld.

0 reacties

 1. Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”
  Play

  Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”

  De Verenigde Staten verkeren in shock nadat een 18-jarige schutter negentien schoolkinderen en twee leraren heeft doodgeschoten in Texas. De grootvader van de jonge dader heeft nu voor het eerst gereageerd. Hij had er geen idee van dat de jongeman vorige week wapens had gekocht. Hij beschreef hem als een rustige tiener die het grootste deel van zijn tijd alleen op zijn kamer doorbracht. Ook de moeder van de schutter getuigde dat haar zoon “niet gewelddadig”was.
 2. Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

  Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

  Twee jaar na de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd dringt de Amerikaanse president Joe Biden aan op strengere regels voor de federale politie. Zonder het vertrouwen van de mensen kunnen de veiligheidsautoriteiten hun taken niet vervullen, zei Joe Biden woensdagmiddag in Washington, bij het ondertekenen van een bijbehorend decreet. De familieleden van Floyd waren ook aanwezig in het Witte Huis. Biden bracht Floyds dochter Gianna mee op het podium.