Zalmay Khalilzad
Volledig scherm
Zalmay Khalilzad © Walsh Susan/Pool/ABACA

Afghanistan-gezant VS stapt op 70-jarige leeftijd op

De Amerikaanse Afghanistan-gezant Zalmay Khalilzad stapt op. De 70-jarige diplomaat maakte zijn vertrek bekend op de zender Al Jazeera, wat kort daarna werd bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. Hij wordt opgevolgd door zijn rechterhand Thomas West, die volgens Amerikaanse media recent gesprekken met de Taliban in Qatar heeft gevoerd.

 1. Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoerder taliban: “Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in wie er nu weer komt vragen hoe het zit met de vrouwenrechten”
  PREMIUM

  Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoer­der taliban: “Hij lijkt niet echt geïnteres­seerd in wie er nu weer komt vragen hoe het zit met de vrouwen­rech­ten”

  Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 4: Ramaekers ontmoet de talibanwoordvoerder en één van de bekendste vrouwenrechtenactivisten van Afghanistan en die twee ontmoetingen konden niet meer diametraal tegenover elkaar staan. “Als de taliban zich niet aan hun beloften houden, zullen ze binnen afzienbare tijd de rekening gepresenteerd krijgen.”
 1. Robin Ramaekers ziet hoe er ook bij de rijke Afghanen grote wonden zijn geslagen toen de taliban Kaboel binnentrokken
  PREMIUM

  Robin Ramaekers ziet hoe er ook bij de rijke Afghanen grote wonden zijn geslagen toen de taliban Kaboel binnentrok­ken

  Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 5: Ramaekers ziet hoe duizenden Afghanen op de vlucht zijn geslagen in eigen land. “De vorige regering gaf ons hulp, maar we waren niet veilig. De taliban zorgen wel voor veiligheid, maar het probleem is dat zij ons geen eten geven.”