Zo wordt er voortaan les gegeven aan de Avicenna University in Kaboel.
Volledig scherm
Zo wordt er voortaan les gegeven aan de Avicenna University in Kaboel. © via REUTERS

Afghaanse universiteiten heropenen: foto’s tonen hoe gordijn mannelijke en vrouwelijke studenten scheidt

Universiteiten in Afghanistan hebben de lessen hervat, drie weken nadat de taliban de macht grepen in het land. Maar ze gaan niet meer door als voorheen. Docenten en studenten in grote steden als Kaboel, Kandahar en Herat getuigen bij persbureau Reuters dat mannen en vrouwen op verscheidene plaatsen strikt uit elkaar worden gehouden. Ze krijgen apart les of worden van elkaar gescheiden door een gordijn in het midden van de klas.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.