De Afghaanse president, Ashraf Ghani
Volledig scherm
De Afghaanse president, Ashraf Ghani © AFP

“Afghaanse president vluchtte met helikopter en vier wagens vol geld”

De Afghaanse president Ashraf Ghani is zondag in allerijl het land ontvlucht, maar niet zonder een hele hoop geld mee te nemen. Volgens de Russische ambassade in hoofdstad Kaboel staken vier wagens en een helikopter propvol contanten, het ging om zo veel geld dat het niet allemaal in de helikopter kon. Voor Ghani zat er niets anders op dan een deel achter te laten op de tarmac.

85 reacties

 • De Waarheid

  2 jaar geleden
  Juiste actie van Boden. We moeten in conflicten ginder geen geld in een bodemloze put pompen. Men kan dat geld beter besteden aan verdediging van onze waarden hier in het Westen ipv op een ander te gaan zeggen hoe het moet volgens onze gedachten. Wie zich niet kan verzoenen met onze waarden moet hier niet zijn en andersom.
 • piet goethals

  2 jaar geleden
  Wat zei een duits filosoof ook weer? Dat het enige wat de geschiedenis ons heeft geleerd is dat de geschiedenis ons niets heeft geleerd. En daardoor valt de mensheid van de ene hel in de andere. En alles is nochtans zooo voorspelbaar.
 • sonia lauwers

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk hoe sommigen de schuld bij Trump proberen te leggen en Biden te verdedigen. Deze laatste had dit toch ook kunnen ongedaan maken, zoals hij het met andere zaken gedaan heeft. Vergeten, misschien?
 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  En zoals altijd verlaten de muizen het zinkend schip. Maar hier verlaten de dictators hun land met koffers vol met geld. Van waar zou dit allemaal komen. Dan kan ik goed geloven dat het leger en de politie niet voor hun land willen vechten. Waarom het land van de dieven beschermen met hun eigen leven?
 • Ben Vandam

  2 jaar geleden
  Het is allemaal afleiding... Focus ligt elders!
 1. Belg in Jalalabad getuigt: “Donderdag beslissen ze wat er zal gebeuren, tot dan moet iedereen binnenblijven”
  Play

  Belg in Jalalabad getuigt: “Donderdag beslissen ze wat er zal gebeuren, tot dan moet iedereen binnenblij­ven”

  Ahmad is 26 en zit momenteel vast in de Afghaanse stad Jalalabad waar hij op familiebezoek is. Daar stonden de taliban zondagochtend voor de poorten van de stad. “Ze zijn rustig, maar iedereen moet nu binnenblijven van 9 uur ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds.” Ahmad heeft de dubbele nationaliteit en wil graag terugkeren naar België, want de taliban zijn streng voor mensen die uit het Westen komen. Maar een terugkeer is niet vanzelfsprekend. “Ze zeggen dat ik contact moet opnemen met de Belgische ambassade, maar die bestaat hier niet in Afghanistan. Daarvoor moet ik naar de ambassade in Pakistan, maar alle grenzen zijn dicht.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgrote banken zonder Congres om toekomstige bankcrisis te voorkomen

  Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgro­te banken zonder Congres om toekomsti­ge bankcrisis te voorkomen

  De regering Biden heeft vandaag een beperkte lijst van nieuwe maatregelen voorgesteld om middelgrote banken te versterken. Banken met activa tussen 100 miljard dollar (91,7 miljard euro) en 250 miljard dollar (229,2 miljard euro) moeten meer liquide middelen aanhouden, hun kapitaal verhogen, regelmatig stresstests ondergaan en “levenstestamenten” opstellen met details over hoe ze kunnen worden afgewikkeld, aldus het Witte Huis.