Afghaanse Belgen doodongerust over hun familie in Afghanistan, waar taliban steeds meer macht krijgt: “Je mag zelfs niet luidop lachen”

Aangemoedigd door het vertrek van de Amerikaanse troepen krijgen de taliban, die in 2001 in Afghanistan van de macht verdreven werden, weer steeds meer voet aan de grond. In verscheidene belangrijke steden dwongen ze de regeringstroepen tot terugtrekking. Afghanen in ons land volgen de situatie op de voet en vrezen voor het welzijn van dierbaren in hun thuisland.

44 reacties

 • johnny bravo

  2 maanden geleden
  Taliban zijn Afganen! Taliban zijn islam !! Islam zijn Afganene !! Tes toch klaar en duidelijk dat zelfs matige moslims ga niet tegen radicalen. Zie jij de verband ervan !! Ik waal..
 • Lucas Theophiel

  2 maanden geleden
  Er zijn toch moslim landen genoeg waar ze naar toe kunnen?Hier weigeren ze toch zich aan te passen???
 • Stefaan Baert

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen de afgaanse inkomers helpen de boel opruimen in de walen. Er zijn daar handen tekort.
 • chantal bruyneel

  2 maanden geleden
  Is het niet hoogtijd dat al die landen beginnen opkomen voor zichzelf ipv hopen dat de rest van de wereld wel zal komen vechten?????
 • Els Stevens

  2 maanden geleden
  Een staaltje mannelijke machtswellust. God zal u hopelijk ook straffen.
 1. Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietincident Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”
  Hollywood

  Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietinci­dent Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”

  Het schietincident op de set van de film ‘Rust’ in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een golf van oproepen uit Hollywood ontketend om echte wapens op filmsets te verbieden. Eind vorige week schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood. Baldwin zou zelf niet geweten hebben dat het wapen echte kogels bevatte.