VS-president Joe Biden vorige week tijdens zijn toespraak na de IS-aanslag op de luchthaven van Kaboel. Rechts: De taliban hielden vandaag in Kandahar een defilé met buitgemaakt Amerikaans materieel.
Volledig scherm
VS-president Joe Biden vorige week tijdens zijn toespraak na de IS-aanslag op de luchthaven van Kaboel. Rechts: De taliban hielden vandaag in Kandahar een defilé met buitgemaakt Amerikaans materieel. © AFP - EPA

Afghaan die Biden uit sneeuwstorm redde, duikt onder voor taliban

Een Afghaanse voormalige tolk van de Amerikaanse strijdkrachten, die in 2008 toenmalig senator Joe Biden heeft helpen redden, is met zijn gezin ondergedoken uit angst voor de nieuwe machthebbers in Kaboel. De man, die uit veiligheidsoverwegingen enkel 'Mohammed’ wordt genoemd, heeft naar eigen zeggen vergeefs om hulp van Biden gevraagd, die hij uit een afgelegen streek tijdens een sneeuwstorm heeft gered, bericht The Wall Street Journal.

18 reacties

 • Christophe Moser

  2 maanden geleden
  Je moet dan ook garanties vragen vóór je de vijand van je vijand uit de nood gaat helpen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De VS nemen 20.000 Afghanen op, Jan Stok.
 • Jan Stok

  2 maanden geleden
  Het probleem is dat tussen 1800 en 1950 iedereen welkom was om naar amerika te gaan en er een toekomst op te bouwen.alle amerikanen zijn afkomstig van imigratie waarom willen ze dan nu geen imigranten opnemen
 • Jef Klabas

  2 maanden geleden
  Biden zijn woord is niets waard zoals van de politiek in het algemeen
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Het is niet de eerste belofte dat de Amerikanen niet nakomen... Gisteren de optocht van de taliban gezien met al het legermateriaal dat de Amerikanen hebben achtergelaten? Deze waren toch 'onbruikbaar gemaakt'? Ze hebben de taliban een legerarsenaal achtergelaten, bijna even groot als die van het Belgische leger. Fraai!