Een grote kerstboom naast de Notre-Dame in hartje Parijs. Het is de eerste boom die er op het plein komt na de aanslagen van november 2015.
Volledig scherm
Een grote kerstboom naast de Notre-Dame in hartje Parijs. Het is de eerste boom die er op het plein komt na de aanslagen van november 2015. © AFP

Afbrokkelende Notre-Dame zoekt dringend geldschieters (en kijkt naar Beyonce en Jay Z)

De vroeggotische kathedraal in het centrum van Parijs is een mastodont, eentje die iedereen kent, eentje die iedereen ooit al heeft bezocht (of dat binnenkort misschien van plan is). Jammer genoeg wordt het een bouwval. Er is dringend geld nodig om de Notre-Dame te redden.

  1. Trump: “Ik ben de minst racistische persoon in deze ruimte”

    Trump: “Ik ben de minst racisti­sche persoon in deze ruimte”

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het laatste verkiezingsdebat met zijn Democratische uitdager Joe Biden vraagtekens gezet bij diens staat van dienst in het verbeteren van de rassenverhoudingen in de Verenigde Staten. Trump ontkende dat hij de onrust in de VS sinds de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft aangewakkerd met zijn uitspraken over de Black Lives Matter-beweging, die hij eerder een haatsymbool noemde.